Proslava Međunarodnog dana obitelji u okviru projekta „Čet'ri stađuna“

Hitova: 456

Ujedinjeni narodi svojom rezolucijom 1993. godine proglasili su 15. svibnja Međunarodnim danom obitelji. Prvi put taj se dan obilježio 1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego topli i bliski odnosi roditelja i djece”.

Cilj je naglasiti važnost obitelji kao osnovnog elementa svakog društva, tj. da se potakne djelovanje društva u korist obitelji, donošenje odluka koje će osigurati bolji standard i kvalitetu života obitelji te pružanje podrške uvažavanja obiteljskog života, tradicija i običaja.

OBITELJ

Kad bih stekao svu mudrost
I sve znanje,
Sve bogatstvo
I moć,
Svu čast
I uživanje,
Još bih imao manje
Od onoga
Kome je obitelj
U srcu jedino imanje.

                                                          Božidar Prosenjak

Svake godine u našem Centru obilježavamo taj dan kako bi korisnicima dali do znanja da smo uz njih u svakom trenutku kroz cijelu godinu. Nastojimo promicati obiteljske vrijednosti, kao i druženje korisnika, obitelji i skrbnika. Ove godine zajedno sa 150 sudionika iz različitih centara i udruga proslavili smo Međunarodni dan obitelji u okviru projekta „Čet'ri stađuna“ koji se održao 15. svibnja 2018. godine u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu. Posebno se želimo zahvaliti našem gradonačelniku Juri Plazoniću te njegovim suradnicama Marijani Matić i Dijani Maras koji su svojim prisustvom uveličali našu proslavu.

O nama u vijestima:

http://www.dalmacijanews.hr/clanak/0gr4-proslavljen-medunarodni-dan-obitelji-cetri-staduna-u-splitu#/clanak/0gr4-proslavljen-medunarodni-dan-obitelji-cetri-staduna-u-splitu

http://misija.slobodnadalmacija.hr/katolicka-dalmacija/clanak/id/33441/U-Splitu-proslavljen-Meunarodni-dan-obitelji-Cetri-stauna

 

Galerija slika