I mi čuvamo more

Hitovi: 11

Na poziv gospodina Petronija Tasića iz HGSS-a, 6 korisnika (Sadiha, Pišta, Alen, Blaž, Rosa i Mile), u pratnji Marike Tadić Vujić, psihologice i Branke Vuco Marić, likovne terapeutkinje, sudjelovali su na ekološkoj radionici izrade kuglica za pročišćavanje mora na Braču. 

Galerija slika

 

Morske radosti

Hitovi: 25

Korisnici, već tradicionalno, odlaze na ljetovanje u Rogoznicu kod prijatelja iz Crvenog križa Županja. Ni ove godine nije nedostajalo kupanja, druženja, plesa, pjesme, noćnih izlazaka, a najveće oduševljenje izazvala je vožnja brodom.

Galerija slika

Velika Gospa

Hitovi: 26

Na proslavi Uznesenja Blažene Djevice Marije, 15. kolovoza 2018. godine, korisnici i radnici u pratnji sudjelovali su na večernjem euharistijskom slavlju.

MAMMA MIA!

Hitovi: 32

Kroz susrete i razgovore s dugogodišnjim prijateljem Ivanom Šentijom korisnici su u više navrata „Mamma Mia!“ spominjali kao najdraži film koji bi željeli pogledati u kinu. On nam je to omogućio te mu od srca hvala!
Nakon odgledanog filma obavezan je odlazak u kafić na piće i druženje.

Alka

Hitovi: 39

Tijekom trajanja izložbe radova naših korisnika u Sinju, 5. kolovoza 2018. godine, 6 korisnika u pratnji dvije radnice dio vremena su provele u bliskom kontaktu i druženju s alkarima i alkarskim momcima. Budući da su neki korisnici porijeklom iz Sinja imali su priliku družiti se sa svojom rodbinom, prijateljima i sugrađanima.

„Ero s onoga svijeta“

Hitovi: 33

U okviru Vrličkog ljeta, pod nazivom ‘Dani Milana Begovića’, 4. kolovoza 2018. godine, u izvedbi HNK Split izvedena je opera ‘Ero s onoga svijeta’.

Najizvođenija hrvatska opera koja je i ove godine zablistala u punom sjaju u svom najprirodnijem okružju, na tlu s kojeg je i ponikla, a za koju je libreto napisao Milan Begović.

Cijelu manifestaciju uveličali su i naši korisnici sa svojom izložbom radova njihovih marljivih ručica.

 

Povezani članci:

https://visitvrlika.com/hr/mediainfo/dogadjanja/item/1035-opera-ero-s-onoga-svijeta

http://hotspots.net.hr/2018/08/ero-s-onoga-svijeta-u-vrlici-nevjerovatan-spoj-kulture-i-ambijenta/

Izložba radova

Hitovi: 45

Centar za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“ – Vrlika i udruga Sinjski ferali otvorili su izložbu radova korisnika Centra u Sinju 3. kolovoza 2018. godine. Na izložbi su prikazani ručni radovi, suveniri u drvu, keramici, tkanice i vez, koje su korisnici izradili u okviru svojih radnih aktivnosti i rehabilitacije koji se provode u Centru. 

O nama u vijestima:

http://www.ferata.hr/otvorena-izlozba-korisnika-centra-za-rehabilitaciju-fra-ante-sekelez-vrlika/

https://m.facebook.com/photo.php?fbid=657450531301948&id=478761985837471&set=a.478771615836508.1073741827.478761985837471&source=57

Lutkarska predstava „Kamen na putu“

Hitovi: 29

Pipi Crvena Čarapa (Rayna Milanova) je po drugi put posjetila naš Centar i korisnicima poklonila svoju novu lutkarsku predstavu „Kamen na putu“.

Rayna Milanova je animatorica koja djeluje u udruzi Osmjeh – kreator zabave. Ovaj put je stigla u pratnji klauna Paška te su uz lutkarsku predstavu izveli i mađioničarske trikove i glazbene igre u kojima su sudjelovali korisnici i djeca iz vrličkog vrtića Zvončić.

Poludnevni izlet

Hitovi: 43

Krajem lipnja 2018. godine autobus s teže pokretnim korisnicima u pratnji s radnicima Centra uputio se na poludnevnu avanturu sinjskim krajem. Nakon šetnje kroz sinjski park i  ulice grada osvježenje su pronašli na terasi hotela Alkar. Centralni događaj dana bio je odlazak na predivno seosko domaćinstvo Panj.

Mikrofon je naš

Hitovi: 104

Tradicionalno, po ko zna koji put, i ove godine održan je festival „Mikrofon je naš“ koji simbolizira završetak školske godine i početak odmora. Dvoranu vrličkog kina pjesmom, smijehom i veseljem ispunili su učenici OŠ „Milana Begovića“, djeca iz dječjeg vrtića „Zvončić“ i korisnici Centra za rehabilitaciju „Fra Ante Sekelez“.

Prijatelji iz Otoka

Hitovi: 77

Otočki župnik fra Miroslav Ančić zajedno s učenicima 6. razreda i njihovom razrednicom  proveli su ugodno poslijepodnevno druženje  s korisnicima i radnicima našeg Centra.

Hvala vam na nesebičnoj ljubavi i pažnji!

Veselimo se ponovnom susretu!

Galerija slika

Veslačka regata na Peruči

Hitovi: 83

U nedjelju, 10. lipnja 2018. godine na Perućkom jezeru održala se tradicionalna veslačka regata. Mnogobrojne natjecatelje bodrili su korisnici našeg Centra, a najuspješnijima su Pišta, Snježana, Stipe, Mirko, Alen i Sadiha podijelili medalje.

F = M

Hitovi: 107

Festival jednakih mogućnosti je tradicionalna međunarodna manifestacija urbane kulture čiji program izvode osobe s invaliditetom zajedno s drugim glazbeno-scenskim i likovnim umjetnicima. Održava se na ulici gdje svaki prolaznik može pogledati program i uvjeriti se u njihova djela kojima, poput drugih umjetnika, postižu visoku umjetničku vrijednost i zadivljuju publiku.

Podjela priznanja DUZS Split

Hitovi: 105

Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizirala je Natječaj za likovne, literalne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama na temu katastrofa i snaga civilne zaštite.

Odlazak u kazalište

Hitovi: 96

Na poziv, prijatelja Centra, Petronija Tasića korisnici su imali priliku uživati u romantičnom baletu „Gusar“. Prije odlaska u kazalište iskoristili su lijepo vrijeme za šetnju splitskim ulicama i druženje s Emom Vlajčević koja ih je velikodušno počastila fritulama i kavom.

Proslava sv. Spasa u Cetini

Hitovi: 99

Stanko, Stipe, Irena, Katica, Mirjana i Neda u pratnji Slobodanke i Božene išli su na proslavu sv. Spasa koja je bila organizirana u subotu 12. svibnja 2018. godine. Nakon svete mise uživali su u netaknutoj prirodi i vrličkim specijalitetima.

Proslava Dana obitelji u Centru

Hitovi: 129

Prije 25 godina Glavna skupština UN – a poslala je poruka svima da pokušaju očuvati toplinu, zajedništvo i ljubav u obitelji. Svake godine sredinom svibnja u cijelom svijetu obilježava se Dan obitelji. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji je „Obitelj i inkluzivna društva“ s naglaskom na mir, pravdu i snažne institucije.