Podjela priznanja DUZS Split

Hitovi: 7

Državna uprava za zaštitu i spašavanje organizirala je Natječaj za likovne, literalne i foto radove djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama na temu katastrofa i snaga civilne zaštite.

Odlazak u kazalište

Hitovi: 20

Na poziv, prijatelja Centra, Petronija Tasića korisnici su imali priliku uživati u romantičnom baletu „Gusar“. Prije odlaska u kazalište iskoristili su lijepo vrijeme za šetnju splitskim ulicama i druženje s Emom Vlajčević koja ih je velikodušno počastila fritulama i kavom.

Proslava sv. Spasa u Cetini

Hitovi: 15

Stanko, Stipe, Irena, Katica, Mirjana i Neda u pratnji Slobodanke i Božene išli su na proslavu sv. Spasa koja je bila organizirana u subotu 12. svibnja 2018. godine. Nakon svete mise uživali su u netaknutoj prirodi i vrličkim specijalitetima.

Proslava Dana obitelji u Centru

Hitovi: 38

Prije 25 godina Glavna skupština UN – a poslala je poruka svima da pokušaju očuvati toplinu, zajedništvo i ljubav u obitelji. Svake godine sredinom svibnja u cijelom svijetu obilježava se Dan obitelji. Tema ovogodišnjeg Međunarodnog dana obitelji je „Obitelj i inkluzivna društva“ s naglaskom na mir, pravdu i snažne institucije.

Odlazak u kino

Hitovi: 40

Zahvaljujući velikodušnom pozivu gospodina Ivana Šentije korisnici su imali priliku gledati najnoviji animirano - igrani film „Petar Zecimir“ u Gradskom kinu Sinj.

Pipi crvena čarapa

Hitovi: 159

Dugogodišnja prijateljica i volonterka našeg Centra Ema Vlajčević poklonila je korisnicima predstavu Udruge osmjeh – kreator zabave.

Glavna animatorica bila je Rayna Milanova iz Sinja u pratnji volontera Iris i Šime. Predstavi su se pridružili i polaznici vrličkog vrtića „Zvončić“.

40 godina Centra

Hitovi: 76

Tijekom cijele godine organizirane su različite aktivnosti, a centralni događaj bio je 22. rujna 2016. godine kada je održana središnja proslava 40. obljetnice postojanja Centra. Proslava je obilježena svečanom akademijom i otvaranjem nove stambene zgrade za korisnike. 

Usluge u Centru

Hitovi: 128

Korisnicima se pružaju različite usluge prema njihovim željama, potrebama i mogućnostima

Infrastruktura Centra

Hitovi: 82

Centar ima izuzetno vrijednu i kvalitetnu infrastrukturu. Sastoji se od 4 zgrade. U dvije zgrade organiziran je paviljonski oblik stanovanja sa spavaonicama, zajedničkim dnevnim boravcima i čajnim kuhinjama.

Postupak za smještaj u Centar

Hitovi: 92

Prijem korisnika vrši se sukladno s odredbama Zakona o socijalnoj skrbi. O prijemu odlučuje Komisija za prijem i otpust. Prioritet pri smještaju ima korisnik čiji ostanak u obitelji ili njegovo samostalno življenje više nije moguće iz objektivnih razloga, a po ocjeni nadležnog Centra za socijalnu skrb, smještaj u ustanovu je najprimjereniji oblik zbrinjavanja.