Ljetovanje rujan 2021. godine

Hitova: 29

Zahvaljujemo Crvenom križu iz Županje što nam je i ove godine omogućio prekrasno ljetovanje. Korisnici su uživali u morskim radostima, šetnjama te lokalnim specijalitetima.

Galerija slika

Sudjelovanje u UNICEF-ovoj Mliječnoj stazi 2021.

Hitova: 32

Tridesetak korisnika uz podršku radnika sudjelovalo je u UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2021. godine. Cilj utrke je djeci s teškoćama u razvoju pružiti podršku što je prije moguće. Skupljali smo kilometre mogućnosti trčanjem, hodanjem, vožnjom bicikla, romobila, u kolicima i bili virtualno povezani s drugim sudionicima u ostvarivanju zajedničkog cilja.

Galerija slika

Donacija

Hitova: 51

Hvala dragim prijateljima iz Germanije, ova financijska pomoć će nam znatno olakšati svakodnevno funkcioniranje.

Večernji list

IZLET

Hitova: 78

Nakon popuštanja epidemioloških mjera napokon smo otišli na kratki ali slatki izlet. Trideset pet korisnika uz podršku radnika posjetilo je izletište Podastrana u Hrvacama. Šetnja prirodom i druženje u hladu tradicionalne dalmatinske konobe uz ukusan roštilj domaćina ostaje nam u ugodnom i neizbrisivom sjećanju.

Galerija slika

Sezona kupanja

Hitova: 87

Prve ljetne vrućine su stigle stoga smo osvježenje potražili u obližnjem Peručkom jezeru. Prekrasna priroda plus osvježavajuća voda jednako je uživancija.

Galerija slika

ROĐENDANSKA PROSLAVA

Hitova: 90

Svaki mjesec pa tako i ovaj uz tortu, ples i glazbu proslavili smo rođendan naših 11 korisnika.

Ponekad nam dani ne znače ništa, gledamo ih kako prolaze kao ptice u letu, ali danas je samo vaš dan i vi ga činite najsretnijim na svijetu.

Sretan rođendan!

Galerija slika

„Obitelj je tamo gdje osjećam da pripadam“

Hitova: 93

U petak, 14. svibnja 2021. godine, obilježili smo Dan obitelji u Centru. Zbog epidemije bolesti Covid – 19 nismo smjeli pozvati drage nam goste.

Nadamo se kako ćemo u bliskoj budućnosti to sve nadoknaditi te se ponovno družiti i uživati u zajedničkim aktivnostima.

Svima Vama koji ste željeli podijeliti radost ovog dana želimo sretan Međunarodni dan obitelji.

Galerija slika

Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini

Hitova: 103

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike ove će godine povodom Međunarodnog dana obitelji dodijeliti Nagradu udomiteljima za iznimne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva.

Ovom se nagradom vrednuju izvanredna postignuća udomitelja i njihova predanost u stvaranju stabilnog i poticajnog okruženja za život djece i odraslih korisnika te njihovo zalaganje i inovativnost u promicanju udomiteljstva u zajednici.
Nagrada se dodjeljuje u dvjema  kategorijama, Godišnja nagrada i Nagrada za životno djelo, a dodjeljuje se u obliku povelje i u novcu.
Ove će godine biti dodijeljene četiri godišnje nagrade i jedna nagrada za životno djelo, odnosno pet godišnjih nagrada.
Priznanja udomiteljima dodjeljuju se kroz višegodišnje razdoblje, a u ovom je obliku Nagrada  prvi puta dodijeljena u 2019. godini stupanjem na snagu Zakona o udomiteljstvu  („Narodne novine“ broj 115/18). Postupak dodjele Nagrade provodi se u skladu s Pravilnikom o dodjeli nagrade udomiteljima („Narodne novine“, broj 46/19).

Prijavna dokumentacija Inicijative dostavlja se putem e-mail adrese udomiteljstvo@mrosp.hr najkasnije do 4. svibnja 2021

VIše informacija te prijavnu dokumentaciju možete pronaći niže:

MROSP vijesti

Pravi prijatelji ne poznaju prepreke

Hitova: 244

Ova pandemija nije otvrdnula srca naših prijatelja iz Franjevačke klasične gimnazije u Sinju. Iako se nisu mogli susresti s korisnicima i podijeliti im poklone uz toplinu zagrljaja, pronašli su način da duh blagdana dopre do nas.

Od srca im hvala!

Nadamo se da ćemo se iduće godine vratiti starim običajima i zajedničkim druženjima.

 

Galerija slika

Sveti Nikola

Hitova: 255

Ima jedan svetac čijem se danu svi vesele, a to je sveti Nikola koji nas svakog 6. prosinca obraduje svojim darovima. Ove nimalo obične godine, obišao nas je na nimalo običan način.

 

Galerija slika

Smješko

Hitova: 267

U petak, 11. rujna održana je humanitarna predstava kazališta Smješko – „Naš zeleni svijet“.  Glumica Mirta Zečević je na pristupačan i zanimljiv način upoznala publiku s temama očuvanja prirode, reciklaže i ekologije. Predstava se održala u dvorištu Centra u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama.

Galerija slika

Radujte se…

Hitova: 484

Učiteljice područne škole Brnaze zajedno s djecom od prvog do četvrtog razreda prikupljale su donacije za naše korisnike. U znak zahvalnosti izveli smo im predstavu „Radujte se…“.

Dolittle

Hitova: 418

Zahvaljujući pozivu gospodina Ivana Šentije išli smo u sinjsko kino gdje smo premijerno pogledali film koji nas je oduševio. Upoznali smo dr. Dolittla, čovjeka koji može razgovarati sa životinjama, a ne zna baš s ljudima.

Hvala na pozivu!

S nestrpljenjem iščekujemo nove filmove.

MK Veterani - Split

Hitova: 506

Dugogodišnji prijatelji, Moto klub Veterani iz Splita, povodom božićnih i novogodišnjih blagdana organizirali su posjet Centru. Pridružili su im se i prijatelji iz moto klubova Noćni jahači - Trilj, 4. gardijska brigada, Fjaka, Moto klub Đakovo, free rideri te ostali prijatelji (Drobovlasnici). Veseloj atmosferi pridonijeli su i članovi  Festivo benda.

Više o događaju:

Dalmatinski Portal

Galerija slika

Božićna predstava

Hitova: 387

U suradnji s gospodinom Ratkom i gospođom Olgom Glavinom pripremili smo predstavu „Radujte se…“ koju smo izveli korisnicima i radnicima povodom božićnih blagdana.

Galerija slika

Spektakl s Anđelima i HGSS-om

Hitova: 333

Udruga Anđeli zajedno s Hrvatskom gorskom službom spašavanja i ovaj put su razveselili naše korisnike. Senzacionalni dolazak Djeda Božićnjaka oduševio je sve prisutne, a za dobru zabavu bili su zaduženi Jole, Milan Terze i prijatelji.

Galerija slika

Povezani članci:

Slobodna Dalmacija

Gimnazijalci velikog srca

Hitova: 290

Učenici Franjevačke klasične gimnazije iz Sinja zajedno sa svojim profesorima i ove su godine  bili velikog srca te pripremili prekrasne poklone za korisnike. Svojim primjerom pokazali su drugima da, iako mladi, shvaćaju pravi smisao nadolazećih blagdana.

Galerija slika

Vesela ekipa iz Otoka

Hitova: 322

Župni zbor iz Otoka, zajedno sa svojim svećenikom i u pratnji prijatelja, dolaskom su razveselili mnogobrojne korisnike. Pjesme, smijeha i veselja nije nedostajalo kao ni poklona za nadolazeće blagdane.

YouTube video

Sveti Nikola 2019

Hitova: 303

Gradsko kazalište lutaka Split počastilo je korisnike i dječicu dječjeg vrtića Zvončić lutkarskom predstavom „Pepeljuga“. S njima je stigao i Sveti Nikola koji je svim prisutnim podijelio poklone.

Galerija slika

Prvenstvo Hrvatske u kuglanju

Hitova: 273

Športsko društvo specijalni športovi „Luč“ pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske organiziralo je Prvenstvo Hrvatske u kuglanju. Prvenstvo je održano u Zaprešiću 26. i 27. studenoga 2019. godine, na 9 čunjeva (klasičan način) za osobe s intelektualnim teškoćama.

Centar su predstavljala četiri korisnika zajedno s trenerom Mladenom Modrićem. Alen Baković osvojio je treće mjesto, Vojo Omčikus četvrto, Milan Rosandić peto mjesto, a Stevan Čugalj (Pišta) postao je prvak Hrvatske.

BRAVO NAŠI!!!

Galerija slika

Zabava i edukacija

Hitova: 327

U goste su nam došli dječji klub Dalmalino iz Splita, Miraculous Ladybug, Kaštelansko dječje kazališe Škatula, Dramska sekcija HKUD Napredak Knin i učenici OŠ Milana Begovića Vrlika. Družili smo se kroz zabavno – edukativni projekt „Igramo se“ kojemu je cilj poboljšanje kvalitete života osoba s intelektualnim teškoćama te pomoć u integraciji u lokalnu zajednicu.

 

 

Više o događaju:

http://www.ferata.hr/u-centru-fra-ante-sekelz-odrzan-projekt-igramo-se/

Galerija slika

Proslava rođendana

Hitova: 325

Svaki mjesec organiziramo proslave rođendana, a ovaj mjesec smo posebno ponosni i sretni zbog našeg Petra.

Sretan rođendan!

Galerija slika

Splitski đir

Hitova: 356

Netko po prvi put, a netko kroz sjećanja na prošla vremena, prošetao je po Zvončacu, Sustipanu, Zapadnom obalom, Matejušci i Rivi. Najviše nas je razveselio dobar ručak i šoping u Dugopolju.

Galerija slika

Izlet

Hitova: 385

U svrhu podizanja kvalitete življenja s korisnicima smo posjetili viteški grad Sinj i Seosko gospodarstvo Panj.

Izlet

Ljetovanje

Hitova: 373

Od 8. do 14. rujna korisnici su uživali u ljepotama rogozničkog kraja. Ovim putem želimo se zahvaliti ekipi Crvenog križa iz Županje na gostoprimstvu. Kao i svake godine bilo nam je prekrasno.

Galerija slika

Javni pozivi za prikupljanje ponuda

Hitova: 336

Poštovani u tijeku su tri javna poziva za prikupljanje ponuda za kupnju nekretnina na području Grada Vrlike, Sinja i Knina. Za više informacija pogledajte pozive u nastavku:

I mi volontiramo!

Hitova: 367

Na poziv članova Udruge Srma i djelatnica Crvenog križa iz Vrlike naši korisnici i radnica Centra posjetili su dvoje naših sugrađana. Pomogli su im u čišćenju okoliša, ali iznad svega najvrjedniji je bio osjećaj da i mi možemo nekome pomoći.

Galerija slika

Karaoke festival

Hitova: 405

U petak, povodom završetka školske godine u kino dvorani organiziran je karaoke festival ˝Mikrofon je naš˝. Na festivalu su sudjelovali učenici vrličke osnovne škole i djeca dječjeg vrtića te korisnici Centra.

Odlukom stručnog žirija pobjedu je odnijela Jelena Maloča, a svi ostali sudionici nagrađeni su priznanjima i prigodnim poklonima.

Galerija slika

Jubilarna „Biciklijada“

Hitova: 418

U srijedu, 5. lipnja 2019. godine, s ponosom smo otvorili 10. Prvenstvo Hrvatske u biciklizmu za osobe s intelektualnim teškoćama. Nakon kratkog uvodnog programa ravnateljica Ivana Klarić – Kukuz proglasila je Prvenstvo otvorenim i utrke su mogle započeti.

Festival jednakih mogućnosti

Hitova: 342

Već 18 godina, potkraj svibnja, na središnjem gradskom trgu u Zagrebu organizira se Festival jednakih mogućnosti. Na trodnevnom uličnom festivalu urbane kulture nastupa preko 900 izvođača iz zemlje i inozemstva, od kojih oko 600 osoba s invaliditetom.

Svrha Festivala je predstavljanje stvaralačkih mogućnosti izvođača programa, šireći poruku da i osobe s invaliditetom trebaju uživati ista prava i obveze poput drugih građana.

Festival se sastoji od glazbeno-scenskog, likovnog, filmskog, edukacijsko-rekreacijskog i sportskog programa. Ovaj put naš Centar se predstavio glazbenim nastupom Snježane Mršić koja je otpjevala Oliverov mix pjesama „Adio bela“, a pod vodstvom glazboterapeutkinje Tine Tiganj- Modrić te izložbom radova za koju je bila zadužena likovna terapeutkinja Branka Vuco-Marić.

Galerija slika

Dan obitelji

Hitova: 378

Svim mamama, tatama, sekama i braći, tetama i stričevima, rođacima i nevistama  - sretan Vam Dan obitelji!

Danas smo u našem Centru proslavili Dan obitelji. Svaka je obitelj posebna, jedinstvena i ima svoje navike i nepisana pravila.

Ovaj dan idealna je prigoda da preispitamo vrijednosti koje sami živimo unutar vlastite obitelji.

Podsjetimo se njegovati kvalitetne odnose sa svim članovima i temeljiti ih na međusobnom poštivanju i uvažavanju.

Obitelj je mjesto gdje život počinje i ljubav nikad ne prestaje!

Galerija slika

Proslava međunarodnog Dana obitelji u okviru projekta „Ča je bilo tega više ni“

Hitova: 373

Ljubav je strpljiva, ljubav je dobrostiva;
ljubav ne zavidi, ne hvasta se, ne oholi se.
Nije nepristojna, ne traži svoje,
ne razdražuje se, zaboravlja i prašta zlo;
ne raduje se nepravdi, a raduje se istini.
Sve ispričava, sve vjeruje, svemu se nada, sve podnosi.
Ljubav nikada ne prestaje.

Biblija, Korinćanima. 13,1-13

 

Pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije u Velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu u srijedu 15. svibnja pod geslom „Ča je bilo toga više ni“ proslavljen je treću godinu zaredom „Međunarodni dan obitelji“.

Ovim putem želimo zahvaliti KUD-u Milana Begovića iz Vrlike na uspješnoj suradnji.

 

 

Više o događaju:

https://ika.hkm.hr/novosti/medunarodni-dan-obitelji-proslavljen-u-velikoj-dvorani-nadbiskupskog-sjemenista-u-splitu/

https://www.radiodalmacija.hr/medunarodni-dan-obitelji-i-predstava-ca-je-bilo-tega-vise-ni/

Galerija slika

Prvaci Hrvatske

Hitova: 383

Prvenstvo Hrvatske u bowlingu za osobe s intelektualnim teškoćama organizirano je 16. i 17. travnja 2019. godine u Zagrebu po pravilima Specijalne olimpijade Hrvatske i domaćina, Športskog društva Specijalni športovi „Luč“. Vojo Omčikus i Alen Baković vratili su se sa zlatnim medaljama, Stevan Čugalj – Pišta sa srebrenom, a Sadiha Petra Nadarević s brončanom medaljom.

Bravo naši!

Galerija slika

Voda za sve

Hitova: 663

Prekrasan proljetni dan iskoristili smo za šetnju. Svjetski dan voda obilježili smo na Česmi, parku iz 19. stoljeća gdje izvire jedan od brojnih pritoka rijeke Cetine.

“Voda je opće nasljedno dobro, čiju vrijednost moraju svi poznavati. Zadatak je svakog da s njom gospodari i da je brižljivo koristi.” (iz Rezolucije UN).

Galerija slika

Maškare

Hitova: 496

Na pokladni utorak prošetali smo ulicama našeg grada u veseloj atmosferi i neprepoznatljivom izdanju. Maškaranoj povorci pridružili su se i djeca iz DV“ Zvončić“, a s učenike OŠ „Milana Begovića“ susreli smo u gradu pa smo događaj obilježili zajedničkom fotografijom. Po povratku u Centar počastili smo se vrličkim uštipcima koje su nam pripremile tete iz kuhinje.

Galerija slika

Prvenstvo Hrvatske u trčanju na krpljama

Hitova: 352

Prvenstvo Hrvatske u trčanju na krpljama za osobe s intelektualnim teškoćama organizirano je 18. i 19. veljače 2019. godine u Begovu Razdolju – Centar skijaškog trčanja. Rezultati napornog rada i upornog vježbanja vidljivi su u osvojenim medaljama. Stevan Čugalj – Pišta osvojio je srebrenu medalju na 100 m, a Sadiha Petra Nadarević brončanu medalju.

Galerija slika

Ples s anđelima

Hitova: 422

Ovogodišnji 'Ples s anđelima' održao se u organizaciji Skautskog kluba Marjan u klubu Vanilla na bazenima u Poljudu 17. veljače 2019. godine.

Posebno smo ponosni što smo i ove godine zajedno s našim prijateljima iz različitih centara i udruga sudjelovali u ovoj prekrasnoj priči.

 

Članak s Dalmatinskog portala

Galerija sa slikama

Prijateljstvo

Hitova: 404

Ovih dana glavna zvijezda Cetinske krajine nakon osvojene novčane nagrade je Boško Poljak. On je zajedno s Petrom Malbašom i ekipom Nove TV posjetio svog prijatelja i školskog kolegu, a korisnika Centra Milu Rosandića. Kako gostu i dolikuje nije došao praznih ruku, a Mile ga je velikodušno ugostio.

Galerija slika

Igre bez granica

Hitova: 396

Predsjednik  Dječjeg kluba Dalmalino Zoran Vrsalović poslao nam je zahvalnicu za suradnju tijekom 2018. godine. Ovim putem i mi njima želimo zahvaliti za svaki osmijeh te se veselimo novim susretima.

Dječji zbor iz Otoka

Hitova: 456

Blagdansko vrijeme uveličao je Župni dječji zbor sv. Luke iz Otoka. Posjetila su nas djeca od šest do dvanaest godina u pratnji svoje voditeljice Lucije Džimbeg. Druženje je proteklo u veselom raspoloženju uz  pjesmu i ples.

Galerija slika - Dječji zbor iz Otoka

Božićna priredba

Hitova: 431

Teta Tina nam je i ove godine pripremila glazbeno-scenski nastup u kojemu su osim korisnika i radnici pokazali sve pjevačke i glumačke vještine. Predstavnici 3. i 4. razreda Franjevačke klasične gimnazije iz Sinja zajedno sa svojom profesoricom Marijanom i tajnicom Gordanom uveličali su našu božićnu priredbu te darivali korisnike.

Galerija slika - Božićna priredba

Hrvatsko vojno učilište Split

Hitova: 1148

Kadeti Studija vojnog pomorstava u pratnji svojih zapovjednika, Darije Jurko (kapetanice fregate), Tina Sumića (KKR) te nastavnica iz škole stranih jezika Božene i Sandre posjetili su i darovali korisnike povodom nadolazećih blagdana.

Galerija slika

Advent u Vrlici

Hitova: 475

Prohladno jutro proveli smo na ulici našeg grada. Hvala svima koji nas podržavaju i u ovo predbožićno vrijeme svoje kuće našim radovima ukrašavaju.

Čestit Božić i sretnu Novu godinu želimo svim našim sugrađanima!

Galerija slika

„Loptica Skočica“ u Brnazama

Hitova: 393

Djeca Područne škole Brnaze zajedno sa svojim učiteljicama od prvog do četvrtog razreda već duži niz godina organiziraju različite donacije za naše korisnike. Želeći se zahvaliti izveli smo im predstavu „Loptica Skočica“.

Galerija slika